söndag 12 februari 2012

Stort intresse för EM i Orientering!

Rekordintresse för EM i Dalarna
Eva Jurenikova, Domnarvets världslöpare, som just nu har bråda dagar som mästerskapsrådgivare för EM-tävlingarna.Landslagen från Australien, Kanada, Korea och USA var bland de första att anmäla sig till EM i orientering i Dalarna. Och anmälningarna fortsätter att strömma in.- Jag är glad att vi redan nu har så många nationer anmälda, och att det är många landslag utanför Europa som vill komma till Dalarna, säger Eva Jurenikova, Domnarvets världslöpare, som just nu har bråda dagar som mästerskapsrådgivare för EM-tävlingarna.
I senaste EM, Bulgarien 2010, deltog 244 löpare från 31 nationer. Allt tyder på EM i Dalarna blir större ­ både i antalet aktiva och i antalet nationer.- Får vi 35 landslag är det bra. Till det ska vi lägga landslagen som kommer hit för att tävla i PreO, mästerskapet i precisionsorientering. Just nu har vi 16 landslag anmälda till EM och tio till PreO-EM, berättar Eva Jurenikova.


Eva är också glatt överraskad att det är ett sådant sug efter startplatser i 4-dagars, som är tävlingarna för vanliga orienterare. 4-dagars avgörs i anslutning till EM-finalerna i Skattungbyn (Orsa) och på Lugnet (Falun).


EM-tävlingarna invigs av Sveriges kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth torsdag 17 maj i Skattungbyn.


Fakta EM 2012 i orientering i Dalarna:

Måndag 14 maj: Kval medel Hökberg, Mora

Tisdag 15 maj: Kval lång Hökberg Mora

Onsdag 16 maj: Kval sprint Lugnet, Falun

Torsdag 17 maj: Final medel Skattungbyn, Orsa (etapp 1 4-dagars)

Fredag 18 maj: Final lång Skattungbyn, Orsa (etapp 2 4-dagars)

Lördag 19 maj: Final sprint Lugnet, Falun (etapp 3 4-dagars)

Söndag 20 maj: Stafett Lugnet, Falun (etapp 4 4-dagars)


saxat från nätsajten Orientering 10 feb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar