fredag 10 februari 2012

Allfix lämnar över till Orsaföretag

På torsdagen hade Orsa kommuns Arbetsmarknadsenhet bjudit in ett halvdussin Orsaföretag och Näringslivs- och utvecklingskontoret till ett möte. All Fix ska upphöra med nästan alla de hushållsnära tjänster man har erbjudit och nu ville man träffa de företag i Orsa som håller på med för att kunna göra en bra överlämning av kunderna.
Med på mötet var Orsa Kvarn, Skattunge Service, Greens städservice, Zusanas städ och Orsa Städ. Man fick veta vad Allfix har erbjudit sina kunder och hur många timmar det har handlat om. Arbetsförmedlingen var också där och informerade om hur det fungerar om något företag vill anställa personal från Allfix och vilka stöd som kan finnas för det.

Arbetsmarknadsenheten har sedan i höstas haft möten med Näringslivs- och utvecklingskontoret för att förbereda överlämningen. Det är viktigt att det sker på ett sätt så att det blir bra för kunderna. Nu kommer ett brev att skickas ut till kunderna om att Allfix upphör med tjänsterna och vilka Orsaföretag man kan vända sig till istället.

Personalen på Allfix får andra arbetsuppgifter och kommer att jobba mer internt i kommunen med uppgifter som behöver göras, men som ingen har kunnat ta tag i hittills. Man kommer också att utveckla den populära Returbutiken.
Ola Granholm, 11 feb 2012

ps. Allfix är en enhet under kommunens arbetsmarknadsenhet där man ordnar sysselsättning för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden och en av tankarna bakom är att de via Allfix ska kunna jobba sig ut på den normala arbetsmarknaden igen ds.

1 kommentar:

  1. Spännande, och extra mycket ser jag fram emot utvecklingen av den nya returbutiken!

    SvaraRadera