onsdag 23 november 2011

Orsaföretagare intresserade av kompetensutveckling

Tio företagare fick över en lunch på Orsa Stadshotell veta mer om hur de kan analysera sitt kompetensbehov de närmaste åren och sen också (kostnadsfritt) genomföra de utbildningar som de behöver.


Projektledaren Jessica Åkerblom från Mora och konsulterna Magnus Anttila och Mats Persson informerade om möjligheterna och intresset bland de närvarande företagen var stort.

Mora och Orsa kommuner har jobbat ett tag tillsammans för att hitta en modell som gör det lättare för arbetsgivare i våra kommuner att rekrytera arbetskraft. Vi har gjort en del olika aktiviteter, till exempel göra det möjligt att rekrytera en viss medarbetare genom att underlätta för hans/hennes anhöriga att också hitta jobb häruppe ("tandemrekrytering"). Vi anordnar också olika utbildningar och vi marknadsför arbetstillfällen i våra kommuner mot personer som vill flytta hit (t ex på Vasaloppsmässan och Facebooksajten Jobbnätverket.

Nu har vi fått beviljat EU-medel för att de lite större företagen i Mora och Orsa ska kunna göra en satsning på kompetensutveckling för att öka sin konkurrenskraft. Mindre företag kan inte delta i det här projektet, men för dem finns det liknande möjligheter t ex i projektet "Dalalyft". Hör av dig om du vill veta mer om det!

Ola Granholm, 22 nov 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar