fredag 4 november 2011

Full fart på Företagarfrukosten

I morse (fre morgon) hade vi företagarfrukost på Teaterbaren. Lite mindre uppslutning än vanligt men det var i alla fall ett sextiotal personer som samlades i halvåtta-tiden på mysiga Teaterbaren. Britt-Liz inledde med att berätta om vad Teaterbaren bjuder på just nu (Showen Hjärtegott, Janne Bäckman och högklassig tangokväll).

Vi fick höra flera nyföretagare berätta om sina företag, bl a Orsa Städ, Sara Möller (design & tillverkning av smycken, webshop) och Eva Källberg (musikterapi), men också om sju kvinnor som öppnar butik tillsammans i den lokal där Orsa Sko hållit till förut. De är alla hantverkare och det allra mesta handlar om lokalproducerat hantverk. Den butiken och mycket annat kan ni se på Orsas julskyltning som hålls så tidigt som 20 november. I år satsar Orsahandlarna mer på julskyltningen är på länge, det blir julgranstävlingar, eldshow, julmarknad och mycket annat kul för stor och liten!

Joonas Tenhunen berättade om den verksamhet han har byggt upp på Filippinerna. Vi fick också höra om Gruvtomtemor, danser på Orsa Stadshotell och hur Speed Weekend förbereder för 2012 års upplaga på Orsasjöns is.

Sist men inte minst berättade Klas Gunnarsson, direktor på Hamregården i Hornberga, om pojk- och flicklägren som fortfarande hålls där och den fantastiska miljö som tiotusentals lägerdeltagare har byggt och underhållit däruppe. Hamregården är en riktig pärla och det finns fina möjligheter till samarbete för turismaktörer i Orsa!

Efter allt det här avrundade vi med att bjuda in till nästa företagarfrukost som går av stapeln den ANDRA fredagen i december i den nya, fantastiska Toppstugan i Grönklitt, som för övrigt också invigs då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar