torsdag 13 oktober 2011

Ors Snickeri levererar skåp till regeringskansliet i Oslo

Jag gjorde ett företagsbesök hos Ors Snickeri på torsdagen. Många vet inte att det företaget finns i Orsa... Men det gör det! Ors snickeri ligger mellan Siljan Buss och Orsa Lärcentrum, (granne med Orsa Plåt). Ors har 5 anställda och har funnits i Orsa mycket länge. De producerar kontorsinredning, främst förvaringsmöbler, med hög kvalitet.

Just nu producerar de för fulla muggar, dels skolskåp till Brio och dels en annan produkt, en order med en mycket speciell bakgrund som har med sommarens bombdåd i centrala Oslo att göra. De har sen tidigare levererat förvaringsskåp till Norges ambassad i Bryssel. Statsminister Jens Stoltenberg blev så förtjust i modellen att han beställde ett till sitt eget kontor i Oslo.

Den tragiska dagen 22 juli blev regeringskansliet i Oslo bombat. Det blev stor förödelse och det mesta av inredningen förstördes. När nu departementen flyttar in i nya kontorslokaler så är faktiskt lilla Ors Snickeri på Barkgatan 19 en av leverantörerna av möbler dit!! Så kan en tragisk händelse ge effekter någon helt annanstans och lilla Ors Snickeri blev levererantör av inredning till det norska regeringskansliet...


Ola Granholm, 14 oktober 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar