tisdag 11 oktober 2011

Första spadtaget på Kodiakbjönarnas anläggning i Orsa Björnpark.

Anders Björklund, Pernilla Thalin, Roger Tylén och Torbjörn Wallin tar första spadtaget på Kodiakbjörnarnas anläggning.
Så här kommer området att se ut.

Idag har några av oss på näringslivskontoret i Orsa haft det stora nöjet att närvara när det första spadtaget på den världsunika anläggning som skall byggas för de Kodiakbjönar, världens största rovdjur, som kommer till Orsa från Kodiak, Alaska, och som Orsa Björnpark därmed räddar livet på. Det nya inhänget skall byggas i anslutning till och sedan bli en del av den redan befintliga björnparken i Orsa Grönklitt.

Enligt pressmeddelandet från Orsa Grönklitt var det i januari i år som Orsa Björnpark fick veta att två moderslösa björnungar hittats på Kodiak i Alaska samt att planerna var att avliva dessa ungar eftersom de troligtvis ändå inte skulle överleva på egen hand i naturen. Björnparken i Grönklitt visade då sitt starka intresse av att ta hand om björnarna och efter att ha granskats av myndigheterna i Alaska ansågs Orsa Björnpark som enda park i världen med tillräckligt hög standard att få ta emot björnungarna från Kodiak, och därmed blir det första gången på 35 år som Kodiakbjönar lämnar Kodiak ön. Fantastiskt!

"-Det är med stor glädje och stolthet vi idag tar första spadtaget på denna unika anläggning", säjer Torbjörn Wallin, VD för Grönklittsgruppen.

Byggnationen kommer att börja omgående och planerna är att anläggningen skall vara färdig i juni 2012.

Mer information samt pressmeddelandet i sin helhet finner ni på http://www.orsagronklitt.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar