onsdag 15 augusti 2012

Välkomna till fritidshusägarhelgen i Orsa...

31 augusti till 2 september.

Vilken fantastisk sommar det har varit i Orsa! Det är ju bara så att man får tuppskinn helt enkelt. Evenemangen har avlöst varandra och det känns som om det har varit fler besökare på plats än någonsin och därför är det inte så förvånansvärt att vissa boendeanläggningarna har rapporterat en ökning med upp till 30%. Fantastiskt! Marknadsföringskampanjen "Orsa i hjärtat av Dalarna" har förhoppningsvis varit med och bidragit till detta strålande resultat.

Säsongen inleddes med åtta slutsålda och ibland överbokadeTV-inspelningar av Moraeus med mera och fortsatte sedan med ett stjärnspäckat midsommarfirande, fem folkvimlande Orsayror, och en vattenfestival där besökare bjöds på underhållning i världsklass  från morgon till kväll. Björnparken i Grönklitt tog emot ett av världens största levande rovdjur när de i juni välkomnade Kodiakbjörnen Taquoka från Alaska. Orsa centrum fick flera nya säsongsöppna kaféer när Hedins gamla färghandel i regi av Teaterbaren fick en ny roll som bar/kafé´, Kompaniet öppnade servering i f d stationshuset och även Hembygdsgården kunde stoltsera med ett alldeles eget sommarkafé.

Nu börjag sommaren lida mot sitt slut men aktiviteterna fortsätter. Första helgen i september bjuder Orsa in till ett par dagar fullspäckade med trevliga evenemang och aktiviteter för fritidshusägare i Orsa. Hälsoveckan pågår för fullt och därmed finns det ett gediget aktivitetsprogram att delta i med temat hälsa och friskvård. På lördag kl. 10-13 blir det torghandel i Orsa centrum där lokala odlare och lantbrukare säljer grönsaker, blommor, bär, svamp, ostar, charkuteriprodukter, tunnbröd, honung, mjöl, potatis och mycket mer. Grönklittsgruppen har som vanligt ett trevligt program för sina besökare i Björnparken och under helgen går Grönklitt Mountainbike Race av stapeln. Under lördagen anordnas också en av Sveriges största vattenhopp tävlingar Aqua Jam i Orsa vid Lillån, bredvid Hotell Strandvillan och flera av Orsas butiker har erbjudanden för fritidshusägare (och naturligtvis alla andra) som vill passa på att dekorera, måla, renovera, eller uppdatera stugan under besöket. Kungshaga hotell har fina erbjudanden inför helgen; på fredagen kan man boka bord på tel. 0250-442 60 och äta en trevlig trerätters middag för endast 295 kr. och de serverar även frukost hela helgen för 65 kr/pers. Björn & Vildmark i Kvarnberg har ett fint erbjudande med 10% rabatt på sina björnexcursioner och guidningar. Boka din björnupplevelse i vildmarken på tel. 0250-409 40. Se även information om Björn&Vildmark på www.naturensbasta.se under rubriken "Godkända arrangörer".

På lördag morgon kl. 10 den 1 september blir det brunch på Orsa Stadshotell pris: 79 kr/pers. Representanter från Orsa Kommun finns då på plats för att berätta om allt spännande som händer i Orsa. Till exempel kan vi nu berätta lite om hur du och andra kan vara med och påverka Orsas utveckling och hur Orsa Centrum skall rustas upp. Varmt välkomna att vara med där! Anmäl er direkt till hotellet senast torsdag 30/8 på tel: 0250-409 40.

Komplett program inför fritidshusägarhelgen är under bearbetning och det hittar ni på www.destinationorsa.se

Har ni frågor kring helgen eller vill ni anordna ett evenemang, aktivitet, eller komma med ett erbjudande inför helgen är ni välkomna att kontakta Anneli Kershaw på Näringslivskontoret via e-mail anneli.kershaw@orsa.se så ser vi till att den informationen kommer med på www.destinationorsa.se

Varmt välkomna till Orsa i hjärtat av Dalarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar