fredag 1 juni 2012

En hoppfull företagarfrukost

Fredagens företagarfrukost (fre 1 juni) var lite annorlunda. Värd för mötet var Snow Camp och vi fick höra historien bakom det lite okända lägret. Det som började som ett hobbyprojekt för 5 år sen är nu ett lönsamt företag med en handfull hoppinstruktörer/ledare och ca 400 lägerbesökare. Lägren pågår under tio veckor på sommaren. En riktig succé kan man säga. En film som har tagits under Snow Camp har haft över 100 000 träffar (visningar), vilket innebär att Orsa syns enormt mycket i den här speciella målgruppen! Mannen bakom Snow Camp är Andreas Larsson som har byggt upp hela aktivitetsområdet för hand tillsammans med sina duktiga instruktörer. Vi fick också se prov på studsmatte- och vattenakrobatik. De företagare som var där erbjöds att prova, men det var ingen som riktigt nappade på det...

Vi fick också höra om att man kan ha nytta av Mellansvenska handelskammaren, till exempel om man vill ha råd om export, styrelsearbete, mm. Louise Modigs är regionchef på "vår" handelskammare och vill gärna ha fler medlemmar från Orsa.

Handla i Orsa berättade om att Orsas handlare ökar sitt öppethållande och hittar på roliga aktiviteter under Försommarkalaset 6-10 juni. Man kommer även att marknadsföra Kodiakbjörnen i butikerna när den anländer. Sen fick vi information om några spännande evenemang; Allsång på Ångbåtsudden med Kalle Moraeus & gäster 16 juli med gästerna Willy Björkman och Abalon Dots, det evenemang som är tänkt att bli uppföljaren till Moraeus med mera. Det är Kalle M och PR Media som arrangerar. Rainbow Fields festival & gathering 9-11 augusti har samlat ett imponerande uppbåd med artister och har en helt unik profil med stora reggaeartister, Cirkus Cirkör, konstmarathon, ekoby och representanter för världens ursprungsbefolkningar. Festivalen kommer att locka många besökare som inte har varit i Orsa förut, ett enormt spännande evenemang!

Till sist en rolig nyhet, att det i sommar blir Sommarcafé i Hembygdsgården med ”god, mättande mat och fika, (INTE Delicatobollar)”. Det ska vara ett traditionellt och genuint café med dalaprofil. De hoppas kunna sälja en del lokalproducerade produkter, både mat och hantverk. Ev också musik ibland. Det är PR Media som driver caféet i samarbete med Hembygdsgården och hembygdsföreningen har en guide på plats under hela tiden som caféet är öppet (27 juni-29 juli).

Sen gick vi alla ut och tittade på halsbrytande konster i Snow Camps anläggningar, en fin start på dagen! (på den sista bilden här intill ser vi hur hopparen bogseras in till land av hjälpsamma assistenter)
Ola G, 1 juni 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar