fredag 9 december 2011

Peter och Mara nominerade till Dalarnas företagargala

Peter Hamrén och Mara Maric har blivit nominerade till Dalarna Business. Peter i klassen Årets ungdomsföretagare i Dalarna och Mara i Årets Nybyggare.

Mara är nog känd för många genom ett antal välförtjänta artiklar i diverse tidningar och tidskrifter, medan Peter kanske inte är lika känd för den breda allmänheten. han driver, tillsammans med sin bror Jörgen, företaget Bröderna Hamrén AB där Jörgen står för det mesta av den praktiska biten medan Peter tar hand om kunder och affärsutveckling. Redan som små drev bröderna affärsverksamhet tillsammans. Med bågsåg och yxa gjorde de som sju- och tioåringar affärer hos grannarna. Jörgen gjorde grovjobbet och Peter räknade pengarna :-)

Bröderna driver nu ett aktiebolag tillsammans, har 4-6 anställda och ökar nu snabbt omsättningen. Peter har sen tidigare jobbat som spelaragent och på konsultbasis jobbat åt JP Profiltextil. Peters företagande kännetcknad av energi, framåtanda, problemlösning, affärsmässighet, värdskap och en positiv attityd till det mesta.

Mara Maric är ursprungligen från Bosnien och driver sen åtta år tillbaka Orsa Lamellträ, de tre senaste åren som ägare. Hon har med en enorm energi och framåtanda utvecklat Orsa Lamellträ till en av få kvarvarande svenska tillverkare av limfog och exporterar en stor del av produktionen. Hon har utvecklat en god anda på företaget, skapat bra relationer till nöjda kunder och en produkt med erkänt hög kvalitet. Under Maras ledning har företaget expanderat rejält men Mara siktar på att det ska bli ännu större och mer lönsamt. Om Mara vinner priset så får hon motta det från förra årets pristagare, Marco och Corina Glijnis, som blev 2011 års nybyggare i Dalarna.

Vi håller alla tillgängliga tummar för Peter & Mara, lycka till!!

Ola Granholm, 9 dec 2011Inga kommentarer:

Skicka en kommentar