torsdag 5 januari 2012

2012 års första Företagarfrukost

Årets första företagarfrukost gick av stapeln i Källarcafé. Lokalen var fylld till bristningsgränsen (ca 70 pers) av glada företagare & företagarvänner som njöt av god frukost och massor av information.
Bland annat fick vi höra om ett nytt taxiföretag som startat, Monalis taxi. Monalis Ferm tar emot beställningar på körningar dygnet runt och kan prata med kunderna på fyra språk. Vi fick också höra om Margaretas massage & fotvård (lokal i Järnvägsgatan 21) , som startas av en erfaren hälsoföretagare som flyttat upp till Orsa från Stockholm. Sen var det information om en bilpool som startas i Orsa, där både företag och privatpersoner kan bli medlemmar.

Grönklitt söker en seriös entreprenör med gott värdskap för vattenaktiviteter på Ångbåtsudden. Nya kulturchefen i Orsa, Peter Bernhorn, presenterade sig och pratade om vilka fina möjligheter det finns att utveckla kulturen i Orsa. Till sist berättade Hans Frisk om Samhalls stora satsning på produktion av IKEA-sängar i Orsa och om de möjligheter som finns att tryggt rekytera eller hyra in medarbetare från Samhall, något som Mara Maric, ägare av Orsa Lamellträ, intygade att det hade fungerat jättebra för henne.
Den stora ökningen av evenemang i Orsa pratade vi också om. Vi ser gärna att det blir ännu fler evenemang och de som vill starta något är välkomna att höra av sig för goda råd och stöttning.
Ola Granholm, 5 jan 2012

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar